Maskin A 1967 50 år etter at de gikk ut fra NTH. Foto: Terese Løvås.

«Året er 1962, Oljeeventyret er rett rundt hjørnet, og en gjeng ambisiøse gutter har tatt et viktig veivalg i livet. De har valgt Maskin A på NTH i Trondheim, med oppstart høsten 1963, og vet lite om at de neste årtiene vil være med på å prege en teknologisk utvikling på alle fronter, som skal gjøre Norge til et av verdens rikeste land».

Forsiden av Magasinet Tekna nr. 5 2011, gjengitt fra hjemmesiden til NTH Maskin A 1967.

Slik begynner den omfattende artikkelen i Teknas juleutgave i 2011, om den samme flokken som vi ser på bildet foran det ikoniske lokomotivet Bjørkelangen på Gløshaugen. Ingeniørene i avgangskullet for det som i 1967 het NTH Maskin A, samlet seg denne helga i Trondheim for å feire 50 års-jubileum i anledning UKA.

For uinnvidde er «smøregutter» en betegnelse på medlemmene i linjeforeningen Smørekoppen, og i ettertid har siv.ing-studiet skiftet navn til Produktutvikling og produksjon.

Vi takker for et hyggelig besøk!

Instituttleder Terese Løvås viser frem testriggen for den seksylindrede Mercedes-motoren, som var en av riggene under omvisningen som Maskin A 1967 fikk ved institutt for energi- og prosessteknikk i helga. Foto: Roar Stokholm.

Se også hjemmesiden til NTH Maskin A 1963-1967.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Commentsd

commentsd

You may also like these posts
Med elsykkel i arbeidstidaDypdykk i Tokyo