Hvorfor står det to tog på hver sin side av plena bak Hovedbygget vårt på Gløshaugen?

Og hvorfor er det en rangeringskrig i Google Maps mellom de som stemmer på det blå toget, og de som stemmer på det svarte og røde?

Vi kan røpe at lokomotivene representerer et historisk drama om dampens kraft og elektrisitetens inntog, etterfulgt av en linjeforeningsfeide lik den mellom familiene Capulet og Montague i Shakespeare-tragedien Romeo og Julie. Forøvrig uten videre sammenligning mellom de to hovedpersonene i skuespillet, og togene Ohma Elektra og Bjørkelangen.

…eller?

Mer om togene:

Foto: Jonas Heiland, MediaCom

Den korteste togturen på Gløshaugen

Studenter og ansatte på Gløshaugen ser damplokomotivet Bjørkelangen hver dag, der det står i all sin prakt utenfor Kjelhuset. Det kanskje ikke alle vet er at lokomotivet eies og driftes av en egen «Comité» i A/F Smørekoppen, linjeforeningen for studenter ved Produktutvikling og Produksjon. Les mer


Ohma Electra – Gløshaugens skinnende stolthet!

Foto: Locomotivcommiteen

Kommer du traskende opp høyskoleparken, svinger høyre om hovedbygget og legger i vei mot Elektrobygget, kommer du på kollisjonskurs med det vakre elektriske lokomotiv Ohma Electra. Det elskede blå lokomotivet er linjeforeningen Sanctus Omega Broderskab sin “maskot og ansikt utad”, og blir omtalt som “Ohma” av de som elsker henne mest. Les mer

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Commentsd

commentsd

You may also like these posts
Forskning for sunnere snacksMiljøvennlig snø til OL i Kina